Haal de verkoeling in huis: zo organiseer je een waterbaan in de zomer!

dinsdag 9 mei 2023

Wil jij deze zomer verkoeling in eigen tuin? Overweeg dan een waterbaan! In deze blog lees je alles over hoe je een waterbaan organiseert en waar je op moet letten.

Waarom kiezen voor een waterbaan?

Er is niets lekkerder dan verkoeling zoeken tijdens warme zomerdagen. Een zwembad is leuk, maar wat als je eens iets anders wilt? Een waterbaan biedt plezier voor jong en oud en zorgt voor de nodige afkoeling! Je zou de springkussens op het water kunnen combineren met losse waterspelen zoals de watertrampoline, aquadog, rock, loopmat en watertotter. Wanneer je de opblaasbare attracties in het water legt hoef je geen onderhoudskosten mee te maken.

Diverse waterbanen bij Attraxi

Er zijn verschillende soorten waterbanen beschikbaar te huur bij Attraxi. Zo kun je ze elk met hun eigen kenmerken en voordelen. Waterglijbanen zijn een populaire keuze voor evenementen en feesten. Ze zijn er in verschillende maten en vormen. Waterobstakelbanen zijn een combinatie van een hindernisbaan en een glijbaan, vergelijkbaar met aquaruns. Ze zijn echter ontworpen om in het water te drijven en zijn daarom geschikt voor gebruik op het water. Ze zijn ontworpen om deelnemers uit te dagen en te vermaken terwijl ze door de baan navigeren. Aquaruns zijn een combinatie van een hindernisbaan en glijbaan. Ze bestaan uit een reeks opblaasbare obstakels en uitdagingen, gevolgd door een lange glijbaan in een zwembad of waterbak. Aquaruns zijn geschikt voor alle leeftijden en bieden veel plezier en spanning. Watertrampolines zijn grote opblaasbare trampolines die in het water drijven. Ze zijn ontworpen om springplezier te bieden en zijn populair bij kinderen en volwassenen. Watertrampolines zijn ideaal voor evenementen in het zwembad.

Huren van waterbanen bij Attraxi

Om de waterbanen te kunnen huren heb je een locatie nodig om de waterbaan in te kunnen plaatsen. Als je een waterbaan wilt huren is het ook handig om een aggregaat bij te huren, zo blijft de opblaasbare attractie overeind. Alle waterbanen zijn gemaakt van hoogwaardige materialen en voldoen aan de hoogste veiligheidsnormen van Attraxi.

Tips voor een geslaagde dag met Attraxi

Wilt u een fantastische dag met een waterbaan van Attraxi? Zorg allereerst voor voldoende eten en drinken. Je kunt met de waterbanen wedstrijdjes organiseren. Daarnaast kun je er ook voor kiezen om extra waterattractie toe te voegen. Als u meer wilt weten over de mogelijkheden kunt u altijd mailen naar info@attraxi.be. Voor meer informatie kunt u op onze website terecht Attraxi.

Veelgestelde vragen

Kan ik een waterbaan huren?

Wil je een waterbaan huren, dan ben je bij Tim Tom Events aan het juiste adres. In ons assortiment vind je vele verschillende soorten waterbanen in verschillende groottes en verschillende uitvoeringen. Kan je dus niet kiezen of heb je een groter evenement en meerdere waterbanen nodig, is ook het huren van meerdere waterbanen geen probleem. 

Wat zijn de kosten voor het huren van een waterbaan?

De kosten van het huren van een waterbaan zijn erg uitlopend en verschillend, natuurlijk afhankelijk van welke waterbaan je huurt. De prijzen kunnen verschillen van 85,- (excl. BTW) tot 725,- (excl. BTW). Daarnaast heeft natuurlijk ook de duur van de huur invloed. Daarnaast kan je de op- en afbouw uit handen geven. Echter brengt dit ook extra kosten met zich mee. Hetzelfde geldt voor eventuele begeleiding naast de attractie. Mocht je dit uit handen willen geven, kan dit ook bij ons. Ook de bezorg- en ophaalkosten verschillen aan de hand van het bezorgadres. 

Is het veilig om een waterbaan te huren?

Ja, het is veilig om een waterbaan te huren. Al onze attracties worden jaarlijks gekeurd door het Warenwetbesluit Attractie- en speeltoestellen (WAS). Deze organisatie deelt veiligheidscertificaten uit, die je ook terugvindt op onze website. Wanneer je een attractie bij ons huurt, zul je ook een veiligheidscertificaat ontvangen + gebruikershandleiding. 

Waar moet ik rekening mee houden bij het huren van een waterbaan?

Bij het huren van een waterbaan dient u rekening te houden met de grootte en het type glijbaan, het aantal deelnemers en de leeftijd van de deelnemers. U moet ook rekening houden met de locatie en het oppervlak waar de glijbaan zal worden geplaatst, evenals toegang tot water en elektriciteit. De ondergrond van de locatie is ook een aandachtspunt i.v.m. het verankeren van de attracties. Is de ondergrond gras, dan kan dit eenvoudig door middel van haringen. Is de ondergrond van steen, kunstgras of beton, dan wordt dit op een andere manier gedaan.

Ook de hoeveelheid stroom die per attractie nodig is, is een punt waar vooraf naar gekeken dient te worden. Hoeveel stroom een attractie nodig heeft, vind je terug op de productpagina.

Meer blogs

Een reactie toevoegen